Beslutsångesten vad ska vi välja!!

publicerat i Allmänt;
Nu känns det verkligen som vi är tillbaka på ruta ett. 

Vi lämnade underbarare Perth vilken stad dit vill jag så åka igen. Blev inte alls någon lång vistelse där men så kan det gå när plånboken skriker efter jobb. Vi letade efter jobb i Perth och fick ett på en farm. Men det var vi tvungna att tacka nej till det eftersom vi bara fick boende på det stället och inga pengar. Känslan att veta att vi hade ett jobb men tackade nej till det kändes sådär när vi åkte där ifrån för att söka arbete nere i Sydney. Men i Perth tror jag vi skickade iväg 30 ansökningar så vi låg inte bara på stranden och lapade sol. 


På en liten kvällspromenad :) 

När någon frågar vart ska ni efter detta. Jadu det vet vi inte men någon annanstans. 

Vi tog flyget tillbaka till Sydney för vi tänkte att work and travel kunde hjälpa oss hitta jobb. Men pang sa det när vi landade här fick vi fyra jobb erbjudanden hjälp va ska man välja. Ett försvann ganska snabbt då vi läste lite fel på ansökan om vad det var för jobb haha men ändå en self-confidence boost. 
Slitna men glada sitter vi vid stranden under ett tak för att det regnar. Efter några timmar under taket tog vi oss till flygplatsen. 

Så nu har vi två jobb vi väljer mellan att plocka äpplen där vi får betalt per hink/tunna. Där det finns boende på farmen som vi kan bo på mot en avgift. Eller jobba på en farm hos en familj där vi får betalt per timme och vi får både boende och mat + våran lön. Det lutar åt att vi väljer farmen hos familjen. 

Det är det som är så svårt nu när vi ska räkna ut vad vi tjänar mest pengarpå. Eftersom de två olika jobben har så olika förutsättningar. Men jag älskar ju kossor och hästar eller... När jag går ut i kohagen hos mormor och morfar måste man ha med sig en pinne så man kan vifta bort kossorna. Eller åker jag till min syster hmm jo men jag hjälper henne att ta in hästarna nja kanske inte. MAX att jag fyller på vattenhinkarna i boxen där hästen står. Men helst står jag i hö spiltan och packat höpåsar då finns det minst risk att jag bli uppäten av hästarna. Tur nog är inte kossorna eller hästarna vår huvudsyssla men de finns ju där. 

Men nog om jobb vad har vi gjort i Sydney nu de här dagarna. 

Första natten fy säger jag bara har varit med om den värsta natten här. Vi checkade in på ett hostel nära bondi beach och tyckte först att det såg jättemysigt ut för vi hade ett dubbelrum med tv ja precis som ett hotell. Men på kvällen när vi var ute på vår kvällspromenad och häng på stranden kom vi tillbaka till en överraskning. BED BUGS överallt på sängen och vi såg några på väggarna. Va skulle vi göra klockan var 23:15 på kvällen ingen gick i korridoren receptionen hade varit obemannad sedan 20:00. Vi vägrade vara i det rummet så vi tog våra filtar vi har på stranden och satte och i två fåtöljer. Där satt vi från midnatt till klockan var 04:45 och stirrade på varandra. Vi bestämde oss för att nu skiter vi i detta ställe vi drog ner till Bondi beach och såg soluppgången hur underbart som helst. Där satt vi fram till klockan var nio. Då gick vi upp till hostelet och checkade ut våra saker. När vi sa att det var bed bugs i rummet sa det att det är omöjligt och att vi inte kan ha sätt dem. Men smarta som vi var filmade vi sängen och väggarna så att det inte fanns kryp i rummet fick de svälja lika snabbt som de sa det. Sen hade vi redan betalat boendet och hon som jobbade just den dagen hade inte tillåtelse att betala tillbaka pengarna så på måndag ska vi ringa till chefen över stället och kräva tillbaka våra pengar. 

Var så härligt att sitta där och se solen gå upp på morgonen.

Efter den natten bestämde vi oss för att åka tillbaka till wake up det första hostelet vi stannade på här i Sydney när vi först kom till Australien. Wake up är så fräscht och rent typ som ett hotell fast det är några fler människor i ditt rum. Så skönt sov jag inatt. Men nu ligger vi i en park här i Sydney och ska snart gå till vårt andra boende för vi fick bara en natt på wake up sen var det fullt men det gör inget. 

Nu beger vi oss mot Railway square YHA som kommer vara vårt boende för inatt.

Nu har vi nog bestämt oss imorgon går förhoppningsvis bussen mot Roma och familjen men farmen. 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av hebbe:

lycka till!!!

Svar: Måste vi ta hand om kossorna ringer jag dig om tips 😃
Jennifer Johansson

2:a kommentar, skriven , av Hampus:

En hemsk natt, men skönt att det inte blev flera... Det kan ju omöjligen bli sämre nu i alla fall <3

Svar: Precis hoppas på bra dagar framåt :) <3
Jennifer Johansson

3:e kommentar, skriven , av M:

Det kommer att gå kanon! Kossorna kan ni säkert snacka tillrätta om de är "dumma".
<3

Svar: Haha precis får bara komma ihåg att prata engelska med dem haha eftersom de inte är svenska kossor XD <3
Jennifer Johansson

4:e kommentar, skriven , av Gunilla:

Stackars er att råka ut för vägglöss! Var försiktiga framöver, och tänk på var ni placerar väskorna - ALDRIG under en hotellsäng, helst inte i närheten ens. Och kolla noga i ert bagage om det stod i lus-rummet under natten... Lycka till med jobb! Hoppas ni kommer till ett bra ställe! Kram! <3

Svar: Tack för tipsen :) ja det ska bli spännande att komma till farmen :) kram <3
Jennifer Johansson

Kommentera inlägget här :