En vanlig dag på jobbet :)

publicerat i Allmänt;
Nu har det hänt mycket sedan sist. Tyvärr är jag inte så bra på att uppdatera bloggen nu för har endast teckning på telefonen på tre ställen på hela gården. De bästa är att teckningen är i allas kök haha så i vårt hus har man bara teckning i köket, samma i killarnas och stora huset. 

Nu sitter jag här själv på köksbänken i vårt hus och Matilda ligger i sin säng. Vilka dagar vi haft här jag trivs som fisken i vattnet alla är så underbara och snälla. De senaste dagarna har varit långa. 


Dagen börjar 05:30 då vi går upp och en kvart senare åker vi upp till stora huset för att äta frukost. Det som serveras till frukost tillagas nästan alltid på grillen, korv, kött, ägg ja allt görs på grillen. Men nu efter en och en halv vecka har jag insett att jag nog föredrar den frukosten jag äter hemma. 

06:30 börjar jag och Matilda plocka bort frukosten och diskar det som inte får plats i diskmaskinen. När vi gör det fixar alla sina lunchsmörgåsar. Efter vi är färdiga i köket är det dags för att mata kalvarna de är så sjukt söta. När man kommer ut till dem springer de mot en och puffar för att de vet att när vi kommer betyder det mat. 

07:00 börjar de vardagliga sysslorna som kan vara allt från att hänga ut tvätt, baka kakor, sy, lappa kläder och städa. Detta kan vara en helt vanlig förmiddag fram till klockan 10:00 när vi har husarbete. 

10:00 är det smoka som är förmiddagsfika så gott. Men vi har varit ganska dåliga på att ta det de senaste dagarna. Oftast när man vet att idag blir det fika är när det är massa andra gubbar här och jobbar än oss som bor här för då blir det alltid. 

Efter smoka är det dags igen att börja jobba med de man höll på med eller börja på något nytt. Alla dagar är så olika det är de som är charmen med detta och eftersom jag aldrig har sysslat med detta innan är allt nytt så nya saker lär man sig varje dag. 

Sen har klockan passerat 13:00 ibland med flera timmar men någon gång efter ett äter vi alltid vår lunch. Oftast äter vi den uppe i huset men ibland äter vi den där vi jobbar. Efter lunch fortsätter vi med olika sysslor tänkte att jag ska snart skriva vad vi har sysslat med de senaste dagarna men först lite hur dagarna går till. 

Såhär ser vi varje dag haha har man ej med sig så mycket får man ta de kläderna man har. 

17:00 är det dags att duscha och åka upp till storhuset då det är jag och Matilda som står för kvällsmaten. Maten ska vara klar vid 19:00 för då har oftast de andra jobbat klart för dagen. Efter middagen är det dags för mig och Matilda att plocka undan och städa iordning köket och se så att vi har bröd till frukosten dagen där på. Och när allt detta är färdigt har klockan garanterat slagit 20:30 där slutar våran dag. 

Men nu till vad vi kan göra på gården när vi inte är i huset. En dag körde vi fram och tillbaka på en väg med en lastbil för att vattna vägarna så att de inte dammar lika mycket och torkat sönder. Det var intressant kan man säga att köra lastbil inte riktigt som att köra bil. På lastbilen hade vi vattentunnor och för att öppna dem måste man springa runt bilen och slå på alla fyra manuellt man blir lite blöt. Men bland det häftigaste jag varit med om är nu när vi har mustering "föser" "vallar" korna från deras bete in i en inhägnad för att dela in dem i olika kategorier.  Jag och Matilda åker på fyrhjulingen och tre andra rider. Det är så sjukt annorlunda till vad jag jobbar med hemma men lärorikt.

Här har vi stannat till för att få en bra bild haha. Marken är sjukt torr så när man kommer hem är man hur dammig som helst. 
Så svårt att ta in hur stort det är här. Rädslan att vi inte skulle se kängurus hade vi kunnat lämna hemma innan vi åkte till Australien. För här på gården tror jag jag har sätt 10 stycken.

Idag har vi hjälp dem här när de valde ut kor att ha med i en tävling vi lyckades välja ganska många bra. Men nu ska vi snart åka in till stan och gå på den lokala puben det blir nog en upplevelse. En sak jag har lärt mig dricka är öl tycker allt det börjar smaka bra nu. 
Ha det så bra hemma vi hörs senare 😘