Vilka veckor

publicerat i Allmänt;
Asså detta ställe upplevelserna tar aldrig slut. Att jag får möjligheten att jobba 3 månader på en ko farm i Australien är så coolt. Kontrasterna är så stora, pratade med någon där hemma i telefon och berättade vad jag hade gjort den dagen. Att då säga jag "idag har vi vallat kor delat upp dem i olika kategorier och kört lastbil" det är inte precis de jag brukar göra. Kändes så konstigt att säga det för allt detta är min vardag nu de är mitt liv. Men samtidigt vet att inte mycket har förnedrats där hemma och här är jag med all ny denna kunskap och erfarenhet. 

En bild från en kväll uppe på en kulle men några av mina underbara jobbarkompisar.

Så vad har jag gjort de senaste två veckorna. Förra veckan höll vi på att mustering/valla korna från deras hagar till en stor hage som ligger ganska nära the yard där vi sedan skulle dela upp dem i olika kategorier. Den bästa känslan när man har börjat lära sig läsa av korna och är till lite mer hjälp än va man va i början. 

Här har vi en steer som har blivit matad med flaska när han var liten och är fortfarande lika mysig. 

Men igår och idag har vi förberett 200 kossor för att de sedan ska in i feedloten. En feedlot är en mindre hage där korna är 100 dagar och får mat innan de åker till slakteriet. För att förbereda dem måste de få två vaccin eftersom de ska vara så nära varandra de 100 dagarna. Så både igår och idag har jag varit den personen som ger sprutorna, har ju hanterat sprutor på jobbet hemma så äntligen något som liknade mitt vanliga jobb. Fast så enkelt var det inte haha människor är miljoner gånger enklare haha. Det var nytt för mig igår och tyckte allt att det var lite läskigt men idag fick jag upp farten och fick beröm av både Mary som är chefen och Ema som är en av arbetarna så det år alltid roligt. Sen efter att vi hade förberett klart alla kor med sprutor, nya öronmärkningar och att kolla fall kvigorna var gravida åkte jag och Ema ut med hundarna på en springtur. 

En sån underbar kväll här. Älskar detta ställe hade jag inte börjat jobba i juli hemma så hade jag lätt kunnat stanna här mycket mycket längre. 

Vi har också fått en ny svensk tjej här på farmen så det är roligt. Man hör på hennes historier om hur hennes förra farm var och kan konstatera att vi har hamnat på en grym farm. Alla underbara människor gör så att man orkar med det hårda arbetet och långa dagar. Utan dem hade jag nog inte orkat jobba så hårt och mycket med detta underbara högerknä men allt går bara man vill. 

Nu ska jag åka till stora huset för att äta lite kvällsmat så det ska bli gott. Det är så skönt för Jacobs (arbetskamrat) mamma har kommit hit så hon lagar kvällsmaten så skönt 😃