Taroom show

publicerat i Allmänt;
Vilka dagar det har varit här hårt slit men det känns inte som om man jobbar så mycket och länge för vi har så kul ihop. 

En av de dagliga sysslorna är att mata kalvarna både de som äter mjölk och de som äter annat fråga mig inte vad. 


Här har vi lilla Max som fick flytta ner till de andra kalvarna precis när vi kom så söt. Så nu har vi bara två kalvar kvar uppe vid huset som dricker mjölk. 

Det värsta med att mata kalvarna är att just nu vänjer vi av en kalv att inte äta mjölk längre och det är så jobbigt att inte ge han. För han puffar på oss och förälder suga på våra händer och springer efter oss. Han vill ju också ha mjölk som hans kompis där uppe får. 
Men vill inte byta ut med någon att de matar kalvarna istället för de är så söta.

Men igår måndag jobbade vi bara en halv dag med att vattna vägarna med lastbilen för att de höll på att falla sönder för de var så torra. För på eftermiddagen åkte vi till Taroom som ligger ca 6 mil från sär vi bor men det är den närmaste staden. För just de här dagarna måndag och tisdag var det den årliga Taroom showen. Så roligt de har till och med gjort de två dagarna till röda dagar så alla kan gå på marknaden. 

På måndagen tävlade kossorna det är det som drar till sig mest personer. Man utsåg bästa tjuren och ja massa andra utmärkelser. Tre av våra sju kor vann priser en vann till och med två inte illa. Så allt slit med att välja ut vilka som skulle med var inte i onödan. Det bästa var när lastbilen kom för att hämta korna för att köra dem till showen hoppade två över taggtråden. Den ena var allt lite arg han ville inte åka iväg. Så istället för att det skulle ta fem minuter att fösa in korna i lastbilen tog det ca 1,5 timmar haha lite skillnad. Men vad liten man känner sig när det kommer en ko på 700 kg springandes mot en. Tur nog var han lika rädd som jag haha så han vände när han kom nära nog. 


Här är en bild när vi för tillbaka korna till en hage. Eftersom vi sorterade dem i olika kategorier för att underlätta senare när de ska åka iväg. Att få möjligheten att jobba här är underbart. 

Det var så roligt att få klä upp sig lite igen. Men gud vad missplacerad jag kände mig där är vi i en stad som alla känner alla och där var vi två svenska tjejer. 
Var längesedan man hade klänning på sig nu. Bilder är från vår uteplats bakom huset.

Kvällen på showen var hur bra som helst vi körde radiobilar och bara pratade med massa människor. Sen kollade vi såklart på korna och dressyr. 
Två av våra kompisar åkte denna och försökte få med oss men nja jag ville inte åka nöjde mig med radiobilarna. 


Vi sov kvar på marknaden i våra bilar så mysigt. Sen på tisdagen var det lite hästoppning som Emma ville se så vi stannade kvar för det. Men nu sitter vi alla i soffan i vårt hus och kollar film kommer inte ihåg vad den heter men bra är den. 



En bild när vi vallade korna 😃

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Hampus:

Herregud vilken söt liten kalv!! Och tjejen lite längre ner var det inga fel på heller...! ♥

Svar: Ellerhur ska ta kort på kalven jag matar med mjölk också 😘❤️
Jennifer Johansson

2:a kommentar, skriven , av M:

Häftigt, både söt kalv och tjej <3

Svar: Ja han är föööör söt lille Max :D <3 <3
Jennifer Johansson

Kommentera inlägget här :